Maak kennis met de buitenpedagogen

Anette & Jolanda

 Psycholoog en Orthopedagoog

Anette

(Levensloop)psycholoog , Gedragswetenschapper en Buitenpedagoog

Creatief, verbindend en positief

Het is Anette haar missie om een groene stroming op te zetten binnen de jeugdhulpverlening en de jeugd GGZ. Meer naar buiten, betekent meer speelsheid én meer diepgang in de gesprekken. Voor jeugdigen én ouders, is er meer beweging en verbinding. Met de visuele ondersteuning van elementen uit de natuur, is dit iets wat jeugdigen en ouders voor de rest van hun leven mee zullen nemen.

Anette is (buiten)psycholoog en na jaren werkzaam geweest te zijn als fysiotherapeut en manueel therapeut, sinds enkele jaren als gedragswetenschapper actief in de jeugdzorg. Daarnaast is ze ook moeder van drie kinderen in de adolescentenleeftijd.

Anette is nieuwsgierig en vraagt op een luchtige, toch diepgaande manier door. Ze motiveert en stimuleert mensen op een rustige, transparante wijze en waar dat kan een gezellige lach. Anette is creatief, verbindend en positief.

Jolanda

Orthopedagoog generalist, EMDR therapeut en Buitenpedagoog

(SKJ en BIG geregistreerd)

Zonder oordeel en met een vleugje humor

Jolanda denkt dat het nóg beter kan in de jeugdzorg; minder tijd aan regels, meer bezig zijn met onze intentie, waarden en de toekomstvisie van de jeugdzorg. Ze gunt iedere jeugdige om verbinding te ervaren met belangrijke volwassenen en leeftijdsgenoten, bewustzijn te hebben van lijf, gevoel en gedachten en om meer in beweging te komen, uiteraard het liefst buiten.

Jolanda is orthopedagoog generalist en werkt ruim 15 jaar in de jeugdhulpverlening. Daarnaast is ze werkzaam als behandelaar in de jeugd basis GGZ en is EMDR therapeut. Jolanda heeft twee jonge kinderen in de peuter- en basisschoolleeftijd. Ze is eigenaar van Lumi mindfulness en verzorgt yogalessen en mindfulness trainingen.

Jolanda is leergierig, liefdevol, nieuwsgierig en durft ‘out of the box’ te denken. In haar gesprekken heeft ze een positieve en oplossingsgerichte houding. Zonder oordeel, op een rustig manier en met een vleugje humor weet ze jeugdigen en hun ouders in hun kracht te zetten.

Voor jeugdprofessionals

Naast het theoretische gedeelte leer je gebruik te maken van de natuur in de begeleiding en behandeling van jeugdigen en gezinnen. 

We zijn er ook voor ouders

Gezinsbehandelingen en retraite weekenden voor ouders die vastlopen in bepaalde patronen. Maar ook in het krijgen van inzichten in het ouderschap.

Voor jongeren

Er zijn veel jongeren die zich niet goed voelen, om verschillende redenen. Met laagdrempelige hulp in de buitenlucht, lopen we graag een stukje met je mee.